Minium

About This Project

Uppdrag:

Framtagning kontorskoncept, planlösning, försäljning av möbler, leverans och färdigställande. Ett kontor vars känsla skulle återspegla högteknologi, innovation och framtid.

Inredningsarkitekt:

wefurn

Färdigställande:

Sommar 2018

Om företaget:

Minium är ett utvecklingsföretag som bygger mjukvaror för den finansiella marknaden. Företaget finns i Umeå.

Om projektet:

wefurns uppdrag innebar att ta hand om kontorets utformning och uttryck. Vi ansvarade även för framtagning av materialval, köksdesign, möbelkoncept, levererat möbler och på plats gjort den sista fintouchen. Ljussättning gjordes i samarbete med Annell. Med andra ord ett uppdrag från A till Ö som vi är mycket stolta över.

Inredaren ord:

Miniumkontoret med sin rektangulära utformning och de många och stora fönstren och takåsutsikt över centrala Umeå är i sig själv en mycket tilltalande lokal. Med fönster i tre väderstreck får kontoret en ljus känsla och klarar därav mörkare färgbrytningar i både golvmaterial och på väggar.
Det var viktigt för kunden att lokalen skulle kännas öppen samtidigt som det fanns ett behov av flertalet mötesrum och möjlighet att arbeta i grupp i stängd miljö. För att både kunna rumsbilda och samtidigt behålla lokalens öppenhet så gjordes det två stora konferensrum i lokalens mittkärnan med glasade partier åt två håll.
När man stiger in på Miniums kontor så möter man en högteknologisk värld. Ytan har blå ljuseffekter på några väggar, metalltak i kök och lounge, Bolonmaterial på både golv, bänkar och gradäng, möbler i valnöt, svart läder, rökfärgat glas, svartbetsad ask och coola tavlor på de mörkblå väggarna. Ytan har möblerats med olika typer av sittgrupper för olika valmöjligheter till möblering samt som också lämpar sig för sociala evenemang eller stormöten. Så alla har plats och har bra sikt mot den mobila dataskärmen.
Vidare in i kontoret har vi fortsatt arbeta med ljussättning som både stöder verksamheten men också ger en interiör effekt av ett ”hightech” kontor. Varje arbetsplats kan välja sitt ljusflöde över skrivbordet. För att inte rummet ska blir ljusmässigt oroligt finns ett uppljus i dessa armaturer som alltid står på. Ledlines förstärker kontorets kärna och rum men ger också ett allmänljus på ytan. Riktbara spotlights förstärker både tavelväggar och draperier. De två tysta rummen har också RGB ljus och man kan välja av några ”färgmood” som man känner för.
Bra ljudmiljö var också en huvudfråga för kunden. Den fina heltäckningsmattan är därför försedd med extra ljuddämpande material, det finns pendlade lampor i filt, skrivbordsskivorna är i desktop. Draperier i ulltyg ljudisolerar både i landskap, matplats och i kontorsrum. Ingen yta är lämnad åt slumpen utan det finns en röd (eller blå!) tråd genom hela kontoret.