Cinnober

About This Project

Uppdrag:

Renovering & Ny inredningsdesign till huvudkontoret i Stockholm.

Inredningsarkitekt:

wefurn

Färdigställande:

2018

Om företaget:

Cinnober utvecklar systemlösningar och tjänster för börshandel, riskhantering och andra finansiella tjänster. Produktportföljen inkluderar system för prisbildning, ordermatchning, marknadsdata, indexberäkningar, clearing, riskhantering och marknadsövervakning. Kunderna är framförallt aktie-, derivat- och råvarubörser samt finansaktörer runtom i världen. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm. Vid årsskiftet 2018-2019 blev Cinnober uppköpta av Nasdaq.

Projektet:

Våren 2017 stod Cinnober inför ny kontraktsförhandling med hyresvärd och ville i samband med det ta ett omtag av lokalen. Samtidigt pågick en kraftig tillväxt av anställda och Cinnober hade en stor utmaning att skapa plats för ännu fler i befintliga 3000 kvadrat. Wefurn fick möjlighet att hjälpa Cinnober både med layout och utformning av kontoret men också ta fram ett nytt designkoncept som skulle andas innovation, framtid och HI-Tech. Likaså ville man skapa en transparens och öppenhet i samtliga ytor. Genom att använda färgad transparent folie på glasväggar kunde vi både ge uttryck för Hi-tech känslan men också hålla alla stängda ytor visuellt öppna.
Kundens behov att arbeta ”agilt” ställde höga krav på en flexibilitet av lokalens utformning och möblering. Tidigare hade kunden vid skapandet av nya arbetsgrupperingar, flyttat både anställda och skrivbord med tillbehör. I den nya planlösningen behövde endast medarbetaren flytta till ny plats. Vårt förslag av nya arbetsplatsförvaringar sparade också mycket yta som kunde ge utrymme till både fler arbetsplatser och öppna mötesytor/scrumytor.
A & O för Cinnober är deras stora fokus på personalen. Dels vill de att rätt verktyg och stöd ska finnas för det dagliga arbetet, men de satsar också mycket på att bygga sammanhållning och ”Vi-känsla”. Det finns en omtanke och generositet om både anställda och besökare som ska genomsyra lokalens layout och designuttryck. Vi möblerade i arbetslandskapen upp Scrumytor till mysiga ”rum i rummet”, i stället för att bara ha en skärm på vägg. Vi satsade på kundens centrala ytor för luncher, stormöten och gästbesök. Här var det viktigt sätta en layout för flera ändamål och funktioner, utan att det återigen behövdes möbleras om i större skala för olika behov. Wefurn tog också fram fina platsbyggda möbler, som tex. gradäng, soffor, köksskåp, matbar, fruktstation mm för att ge rätt stöd och skapa en unik design för kontoret. Slutresultatet blev ett fantastiskt fint modernt kontor med både HI-Tech känsla och värme.