Gedeon Richter Nordic

About This Project

Uppdrag:

Framtagning nytt kontorskoncept och inredning.

Inredningsarkitekt:

wefurn

Färdigställande:

2019

Om företaget:

Gedeon Richter Nordics har funnits sedan 2012. Gedeon Richter Nordics, vars huvudkontor ligger i Stockholm, har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Island. I Norden är Gedeon verksamma inom gynekologi – speciellt inom myombehandling, fertilitet, preventivmedel och hormonbehandling för menopaus. I företaget arbetar 26 passionerade medarbetare med lång erfarenhet av läkemedel, speciellt stort är engagemanget för kvinnohälsa.

Projektet:

Sommaren 2018 flyttade Gedeon Richter till ny adress i Stockholm och önskade hjälp med framtagning av ett nytt kontorskoncept och möbler som skulle passa för deras verksamhet och dagliga arbete.

Wefurn hjälpte till med byggspecifikationer och val av material till respektive rum och yta och tog vidare också fram ett inredningsförslag samt ljussättningsunderlag i samarbete med Annell.

Kunden hade sedan tidigare arbetsplatsmöbler som de kunde ta med sig och som anpassades till det nya kontoret på ett fint sätt. Gedeon hade starka önskemål om en bra och öppen samlingsyta där de kunde mötas, hålla presentationer och alla samlas i gemensamma aktiviteter. Vi tog fram ett specialsnickeri för denna yta med barbordshöjd och väggar i rummet kläddes med pinboardmaterial och magnetiska skrivglasytor.

Det som blev pricken över I:et i detta kontor var kundens egna idé om att klä väggar med starka kvinnliga profiler. Varje anställd fick välja sin favorit och vi tog sedan fram fina tavlor som monterades på pvc skivor med liten distans för att skapa en fin skuggning runt omkring. Med riktad belysning på dessa tavlor fick kontoret både personlighet och “edge”.

Tack till:

Annell, MF Snickeri, Layout&Dekor, STV/Jerker Ouchterlony