Svenska Mäklarhuset

Om projektet

Svenska Mäklarhuset är ett företag med en härlig positiv anda och mycket drivkraft, något man känner direkt när man besöker denna fina bobutik. Lokalen var från början en öppen och ljus lokal med högt i tak. Svenska Mäklarhuset valde att bygga ett entresolplan och på så sätt skapa smarta förvaringsytor samt ett trevligt kök och avkopplingsyta för personalen. På entréplanet finns det plats för 6 arbetsplatser, två konferensrum, skrivareutrymme och en välkomnande reception. Ytorna är välplanerade och man upplever rummen både luftiga och inbjudande.

 

wefurns uppdrag var att ta fram ett komplett inredningsförslag med möbler, interiörbelysning, textilier och design på invändig logoskylt. Vi tog även fram en ljussättningsplan med specificerad teknisk belysning för hela lokalen. Då arkitekten ritat en del platsbyggd inredning var det viktigt att möblerna följde samma röda tråd. Svart arbetsplatsinredning kontrasterar fint mot vita väggar och grått betonggolv. Naturfärgat läder tillsammans med ljus ask, väggpaneler i naturfärgad mineralull, möbler i gråskala och inte minst Svenska Mäklarhusets egna mörklila färg skapar tillsammans ett unikt uttryck.